Missä kuunnella live-musiikkia Helsingin yössä?

Helsinki on erityisesti viimeisten vuosien aikana muuttunut elävämmäksi ja kansainvälisemmäksi kaupungiksi, ja tähän kuuluu myös mahdollisuus nauttia elävästä musiikista iltaa viettäessään. Monelle baarille ja yökerho live-musiikki on osittain ollut pelkkää pakkopullaa, mutta toisaalta moni paikka myös edelleen tarjoaa sitä kuuntelijoiden iloksi. Helsingissä live-musiikkia pääsee kuulemaan halutessaan vaikka joka ilta ja seuraavissa paikoissa kannattaa vierailla, jos haluaa kuunnella elävää musiikkia osana illanviettoa. Musiikki vaihtelee alternative rockista tanssimusiikkiin, paikasta riippuen. Katso samalla myös iltaa varten pukeutumiseen vaihtoehtoja osoitteesta trendly.fi

Molly Malone’s

Irlantilaiseen Pubikulttuuriin kuuluu eittämättä elävä musiikki, joten luonnollisesti myös Helsingin ehkäpä tunnetuin irlantilaispubi tarjoaa sitä joka ilta. Live-esiintyjiä saattaa olla useampikin päivästä riippuen. Baari toimii kahdessa kerroksessa ja viikonloppuisin myös tanssi/diskopuoli viihdyttää pubin perällä, joten mahdollisuus on tanssia useammalla eri lattialla vaihtelevin musiikkityylein:http://mollymalones.fi/calendar-2/, omien preferenssien mukaan. Perjantaisin on tarjolla Acoustic Friday’s teeman mukaan joko akustista cover-musiikkia tai esiintyjien omia kappaleita.

Storyville

Jazz- ja Bluesmusiikin ystäville ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Musiikkia löytyy yleensä maanantaista lauantaihin ja kesällä terassi palvelee pitkälle iltaan tarjoillen musiikkia, juomaa ja hyvää tunnelmaa. Storyville on rento ja samalla klassisen tyylikäs paikka, joka vie asiakkaansa takaisin jazzin kulta-aikojen tunnelmaan.

Apollo live-club

Helsingin Ydinkeskustassa sijaitsevat Apollo live club on suuri klubi, jossa järjestetään runsaasti erilaisia esityksiä niin stand up -komediaa kuin dj-keikkojakin. Klubin suuri esiintymislava mahdollistaa isommatkin keikat hyvällä äänentoistolla, mutta toisaalta klubilla on mahdollisuus vetäytyä myös kauemmas sivuun, jos haluaa esimerkiksi jutella muiden kanssa rauhassa.

Bar Loose

Bar Loose on kivenheiton päässä sekä Kampin että Rautatientorin linja-autoasemasta sijaitseva rock-henkinen baari ja klubi, joka tarjoilee rock-musiikkia eri tyyleineen yleensä keskiviikosta sunnuntaihin. Juomat ovat kohtuullisen hintaisia ja meininki on katossa, tässä samalla rennossa ja kuitenkin trendikkäässä paikassa. Musiikkia löytyy rockin lisäksi jazzista poppiin, ja klubipuoli pysyy auki aamuyön pikkutunneille saakka.

Kuudes linja

Jo legendaariseksi noussut Kallion kuudes linja tarjoaa hyvän ja kilpailukykyisen vaihtoehdon Helsingin keskustan paikoille. Meininki ja hinnat ovat kohdallaan ja tunnelma pysyy korkealla. Musiikkia löytyy usein moneen makuun sopivaksi ja monet ovatkin sitä mieltä, että kun on kerran jäänyt Kuudennen Linjan tunnelmaan koukkuun, ei muualle ole enää menemistä.

Cafe Mascot

Kuudennen Linjan tapaan Cafe Mascot sijaitsee Kalliossa ja tarjoaa asiakkailleen vähän kaikkea. Saatavilla on hyvää juomaa, lautapelejä, biljardipöytiä, hyvää meininkiä ja tietenkin live-musiikkia. Mascot tarjoaa live-esiintymisiä vaihtelevasti ja tuoreimmat keikat, sekä lippujen hinnat löytää Mascotin Facebook-sivuilta.

Circus

Kampissa sijaitseva yökerho Circus järjestää runsaasti eri keikkoja ja toimii niiden ulkopuolella yökerhona. Musiikkia ei ole joka päivä, ja kaikki tulevat keikat on listattu Circuksen kotisivuilla. Circuksen väljässä tilassa on potentiaalia järjestää isommankin luokan esiintymisiä ja keikkoja on noin 1-3 kertaa kuukaudessa.

Musta Kissa Bar

Toisella linjalla sijaitseva Musta Kissa Bar on melko pieni, mutta tunnelmaltaan sitäkin parempi ja kodikkaampi paikka, joka kutsuu viettämään aikaa pienellä porukalla. Musta Kissa tarjoaa live-musiikin lisäksi myös muita live-tapahtumia, kuten Open Mic-illan, jossa kuka tahansa voi laulaa, lausua runoja tai kertoa vaikka vitsin.