Yöelämä Helsingissä koronaviruksen aikaan – toimi näin

Ihminen on sosiaalinen olento. On siis täysin luonnollista, että kun istuu tarpeeksi kauan teljettynä omaan kotiinsa, alkavat seinät pikku hiljaa tuntua siltä kuin ne kaatuisivat päälle. Tähän ei puolestaan auta mikään muu kuin sosialisoituminen. On aika laittaa tukka kuosiin Lanzan tuotteilla, korkkarit kattoon, kaveriporukka mukaan ja menoksi! Miten tämä kaikki hoituu silloin, kun ulkona jyllää koronan kaltainen viruspandemia, jolta kukaan ei ole turvassa? Voiko silti mennä ulos baariin, vai täytyykö istua kiltisti kotona tekemättä mitään niin kauan, kunnes kaikki on ohi? Saatat yllättyä siitä, että ulos meneminen on yhä mahdollista turvallisesti. Lue tästä artikkelista, miten onnistut siinä vaarantamatta itseäsi ja muita.

Baarit koronaviruksen aikaan

Tässä vaiheessa lienee jo melko selvää, että koronavirus on tullut elämäämme ainakin jossakin määrin pysyvästi, eikä siitä voida hankkiutua eroon yhdellä taikasanalla. Todennäköisesti menee jopa vuosia, että maailma kykenee palautumaan entiseen – siihen, mitä se oli ennen koronaviruspandemiaa. Tarkoittaako tämä sitä, että elämä pitäisi laittaa pauselle siksi aikaa ja istua kiltisti kotona? Tämä on monelle mahdotonta – on viruksesta huolimatta käytävä töissä, koulussa ja kaupassa. Elämälle ei voi laittaa stoppia, joten ainut asia, mitä voimme tehdä on mukautua viruksen tuomiin muutoksiin. Tämä koskee myös yöelämää ja viihteellä käymistä. Ei kannata ajatella, että nämä kaikki pitäisi unohtaa lopullisesti pandemian vuoksi. Jos jotakin, niin niiden toteutustapa on vain hieman muuttunut ja niiden kohdalla on nyt noudatettava erityistä varovaisuutta.

Mitä tämä erityinen varovaisuus sitten käytännössä tarkoittaa? Miten voi käydä ulkona ja juhlia vastuullisesti niin, ettei aseta itseään ja muita vaaraan? Käytännössä tämä tarkoittaa samaa kuin arkielämässäkin. Noudata siis erityisen tarkkaa varovaisuutta, yritä pitää parhaasi mukaan turvavälit, käytä tarvittaessa maskia tai hanskoja ja pese sekä desinfioi käsiä ja pintoja ahkerasti. Muista myös jäädä pois riennoista silloin, jos tunnet olosi yhtään kipeäksi, jotta et levitä tauteja muihin.