Opas Helsingin yöhön – Mitä tehdä ja mitä ei?

Helsingin yöelämä on vilkasta ja monipuolista, vaikka kyseessä ei olekaan miljoonakaupunki. Helsingissä yöelämään suunnattaessa kannattaa perehtyä hieman sen baaritarjontaan, ettei eksy minne tahansa paikkaan joka ei vastaa omaa tyyliä.

Matalan budjetin Kallio
Hintataso on Suomen tyyliin melko korkea, mutta edullisempiakin paikkoja kyllä löytyy tarpeen vaatiessa. Jos et halua käyttää maltaita iltaan ulkona, suuntaa tiesi Helsingin boheemiin berliinimäiseen kaupunginosaan, Kallioon. Muun muassa Kallion Vaasankadulta löydät eurooppalaista bar hoppingia ja edullisempia juomia monesta tunnelmallisesta ja rennosta baarista. Edullisimmat oluet alle kolmesta eurosta hieman ylöspäin löydät muun muassa baareista Aleksis K, Flemari 13, Flemari 21, Kallion Mestari, Kalliohovi, Kurvitar ja Helsing Bar.

Halutessasi nauttia illasta budjetilla ja pysyä silti Helsingin ydinkeskustassa, voit jakaa kaverisi kanssa viinipullon parilla kympillä muun muassa Kalevankadulla kynttilöillä valaistussa Viinibaari Tempossa, rokahtavassa Base Barissa tai railakkaassa Villissä Wäinössä. Kalevankadulta kivenheiton päässä on myös upeat näkymät kaupungin ylle avaava Hotelli Tornin kattoterassi, joka ei ole edullisimmasta päästä mutta takaa mieleenpainuvat näkymät Helsingistä.

Pubiolut on aina suosittua
Vuodenajasta riippuen Helsingissä on erittäin suosittuja ja suositeltavia yöelämän vierailukohteita. Ympäri vuoden parhaat kanankoivet ja sopusuhtaisen hintaiset juomat monipuoliseen musiikkitarjontaan yhdistettynä voit nauttia Kauppakeskus Kamppia vastapäätä olevassa Henry’s Pubissa eli tutummin Henkassa. Kampin suunnalla liikuttaessa erityisesti oluennauttijoiden kannattaa piipahtaa kauppakeskuksen sisälle piilotetussa panimoravintola Bruuverissa tai sen edustalta löytyvästä olutravintola Teerenpelissä. Kyseiset reilut ja rehelliset olutpainotteiset kohteet eivät ole hienohelmoja varten, vaan rentoa meininkiä hakeville jotka haluavat pitää tennarit jalassa läpi illan.

Martini cocktails on bar counter

Martini cocktails on bar counter

Vastapainona kesäaikaan meren edustalta löytyvät Club Kappeli, Löyly ja Hernesaaren Ranta tarjoavat idyllisen areenan korkokenkä- ja kauluspaitakansalle, jossa muoti- ja merkkitietoiset yökyöpelit pääsevät nauttimaan kesän lämpimistä illoista vaikkapa kuohuvan kanssa. Ydinkeskustassa vastaavanlainen kohde kesäaikaan on puutarhamaiseen sijaintiin kätketty Bar Grotesk.

Suuntaa ulkomaille keskellä Helsinkiä
Kansainvälistä menoa etsiessä Kampista löytyy myös rentojen australialaisten surffari baarimikkojen luotsaama Aussie Bar, jossa meno yltyy villiksi yön pikkutunteja lähestyttäessä. Aussie Barin kulman takana on drinksuista nauttiville mitä idyllisin useasti palkittu cocktailparatiisi Shaker, jossa voit nauttia niin klassikkodrinkeistä kuin myös veikeämmistä sekoituksista, kuten Spider Pigistä. Shaker on otollinen paikka tyylikkäille metropoliiteille, jotka tykkäävät pukeutua parhaimpiinsa ja jutustella rauhassa seurueensa kanssa.

Kansanlaji karaoke pitää pintansa
Shakerin vastakohta on perisuomalaiset karaokebaarit, jotka tunnistat yleensä keltamustasta tekstistä näiden ikkunoissa. Erityisesti ulkomaalaisille ja astetta aremmille voivat karaokebaarit olla melkoinen shokki, joten niistä voi siinä tapauksessa olla hyvä pysyä kaukana. Karaokebaarit eivät humalaista totuutta kaunistele, mutta oikeassa mielentilassa niissäkin voi viettää hauskan illan, kuitenkin aina omalla vastuulla ja pilke silmäkulmassa. Helsinki tarjoaa takuulla jokaiselle jotakin, kunhan tietää mistä etsiä