Parhaat tanssipaikat Helsingissä

Helsingin yöelämän vaihtuvuus on poikkeuksellisen vilkasta sen pienehköön kokoon nähden, onhan asukkaita pääkaupungissa vain maltilliset 0,6 miljoonaa. Helsinki on ilman muuta kesäkaupunki ja tarjontaa juhlijoille on luonnollisesti myös silloin enemmän. Ympärivuotinen Ravintola Kappeli muokkautuu nuorten suosimaksi klubimaiseksi terassiksi kesäisin toukokuusta syyskuuhun, ja näkymät Kauppatorille ja merelle ovat erittäin puoleensavetävät.

Muita meneviä ulkoterasseja, joissa tiskijukka viihdyttää kuulijoitaan ulkosalla, löytyy muun muassa Etelä-Helsingin viheriöiltä, Kaivohuoneelta. Kesäisin Kaivopuiston ja Ullanlinnan alueella kahvila Carusel ja Ursula tarjoavat myös vipinää kinttuihin terassien täyttyessä DJ:n viihdyttämistä juhlijoista.

Silloin tällöin erikoispäivinä, kuten Juhannuksena ja Vappuna Café Carusel ja Ursula järjestävät myös isoja pippaloita, joiden osallistujamäärät täyttyvät nopeasti. Helsingin uusimpia tulokkaita on myös Etelä-Helsingin seudulla oleva bilepaikka Hernesaaren ranta, josta löytyy niin teltta, konttiterassi, aurinkoterassi, esiintymislava, venelaituri, huvila kuin myös sauna.

Group of dance lovers enjoying disco in nightclub

Mannerheimintie haltuun

Tavaratalo Stockmannin edustalta Kolmen Sepän patsaan tuntumasta löytyy parikymppisiä pursuava Vanhan terassi, josta tanssimusiikki raikaa koko Mannerheimintielle. Lähes tuhat henkeä vetävällä Vanhan terassilla soivat pääosin kesähitit, vanhat klassiset tanssihitit sekä progressiivinen housemusiikki, joka on siirtynyt nykyiseen sijaintiinsa Bio Rex- elokuvateatterin edesmenneeltä Mixxed-kesäterassilta.

Livemusiikista ja monipuolisemmasta tarjonnasta nauttiville paras vaihtoehto on Kampin tuntumiin sijoittuva, ennen Hämiksenä tunnettu Tavastiaklubi, joka juontaa juurensa 70-luvulle saakka. Runsaan koti- ja ulkomaisen keikkatarjonnan lisäksi Tavastiaklubi on tunnettu vuonna 2009 alkunsa saaneesta Lauantaidiskosta, jonka lattialla voi pyörittää pois kaikki kuluneen viikon murheet ja huolet. Lauantaidisko tarjoaa Helsingin parhaat pop-, rock- ja indietanssit, joista vastaa vuoron perään toinen toistaan kuumempi DJ.

Boheemi Kallio

Kallion boheemi kaupunginosa tarjoaa paljon viihdettä tanssimusiikkia metsästäville, ja viime vuosien aikana kysynnän kasvaessa uusia paikkoja on syntynyt alueelle kuin sieniä sateella. Underground tanssiklubit kuten Siltanen, Kuudes Linja ja Kaiku ruokkivat tanssinnälkäisiä niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin DJ:illä, Open Mic Night- tapahtumilla sekä satunnaisilla rennoilla reggaesunnuntailla.

Täysin toinen ääripää on lähinnä kypsemmän väen suosima Wanha Kauppakuja aivan ydinkeskustassa, Esplanadin ja Aleksanterinkadun välissä. Wanha Kauppakuja tunnetaankin paremmin nimellä Mummotunneli, viitaten kävijöiden hieman korkeampaan keski-ikään. Mummotunneli koostuu usean eri ravintolan ja baarin terassista, ja sen leveällä käytävällä on suurehko lava, joka mahdollistaa livemusiikista nauttimisen.

Perinteistä diskoa

Helsinki tarjoaa myös perinteisiä tanssiklubeja, kuten ydinkeskustasta löytyvät Namu Food & Lounge, Lady Moon, Millionaire’s Club, Ravintola Teatteri, Villi Wäinö, Rymy-Eetu, Aussie Bar & Club, Pohjois-Euroopan suurin homoklubi DTM sekä suomalaisen Night People Groupin omistukseen kuuluvat tanssittajat Maxine, Club Capital, Baarikärpänen sekä Apollo.