Pukeutumisvinkit Helsingin yökerhoihin

Helsingin yöelämä on monipuolista ja illanviettopaikkoja löytyy jokaiseen makuun. Ulos lähtiessä haluaa tietysti näyttää mahdollisimman hyvältä, ja asuihin panostetaan paljon. Inspiraatiota saatetaan hakea muotilehdistä, blogeista, TV-ohjelmista ja jo pelkästä katukuvasta.

Illan asua valitessa kengät ovat tärkeä osa kokonaisuutta, onhan niillä jaksettava juhlia koko pitkä ilta ja mahdollisesti vielä yön pikkutunnit. Suomessa erityisesti talviaikaan ilmojen kylmetessä paukkupakkasille asti ja lumien kasaantuessa kaduille, on korkokengissä mahdotonta liikkua paikasta toiseen saati seisoa kylmässä jonossa kylmässä yössä.

Valitse jalkineet vuodenajan mukaan
Suomessa erityisesti hyvä vinkki on ottaa yökerhoon laitettavat kengät erikseen vaikkapa käsilaukkuun ja laittaa ne jalkaan vasta paikan päällä. Sama politiikka pätee sadekeleihin, eihän kukaan halua kauniita mokkaisia avokkaitaan kastuvan ja menevän pilalle. Matkan ajaksi kotoa yökerhoon on hyvä valita lämpimät ja mukavat, sadekelillä sateenpitävät jalkineet, joilla jaksaa seisoa ulkona eikä ilta lopu turhan takia lyhyeen. Kauniit kumisaappaat ja muut saapikkaat kannattaa vilkaista itselle valmiiksi ennen iltaa.

Kumisaappaissa pääsee suurimpaan osaan baareista sisään, mutta niiden tulee olla muodikkaat ja tyylikkään merkkiset. Kumisaappaiden värin ei tule myöskään olla punainen. Kesäaikaan puolestaan kannattaa mukaan sujauttaa pienet mukavat kesäkengät, jotka voi illan päätteeksi vaihtaa jalkaan ja joilla jaksaa vielä kepein jaloin kotiin. Muotia nykyään ovat kokoontaitettavat pienet ballerinat, jotka eivät vie tilaa pienemmässäkään iltalaukussa.

Close-up of two female legs dancing in night club

Close-up of two female legs dancing in night club

Yökerhot määrittävät omat sääntönsä
Yökerhotarjonnan ollessa monipuolista Helsingissä on niin ikään monenlaisia yökerhoja. Osassa voi pukeutua rennommin ja mennä vaikkapa siisteissä tennareissa sisään ja tanssia illan halki mukavasti, kun taas toisaalla korkokengät ovat lähes kirjoittamaton sääntö kenkiä valitessa, etiketti ei ole täysin mustavalkoinen. Tennareiden on kuitenkin oltava lähes joka paikassa siistit, eivätkä ne usein saa olla varsinaiset juoksulenkkitossut tai muutenkaan turhan urheilulliset.

Yökerhosta riippuen on hyvä ottaa myös huomioon paikan siisteys, kuten tanssilattioiden kunto ja kuinka täynnä yökerho on, kuin myös asiakaskunta. Paikan ollessa täynnä nuoria ja menon ollessa railakkaampaa, saattavat lattiat olla tahmaisia ja juomat läikkyä ympäriinsä, jolloin ei välttämättä kannata laittaa niitä hienoimpia, beigejä mokkaisia korkokenkiä, jotka vain tuhoutuisivat illan mittaan.

Mikäli paikassa on esimerkiksi kattoterassi, saattavat ohuemmat korot upota ritilöiden väleihin ja kenkien rikkoutumisen lisäksi voi se olla myös vaarallista. Kesäpaikoissa kuten Hernesaaren rannassa voi jalkinevalinnassa ottaa astetta rennommin, ja laittaa vaikkapa asuun sopivat kesätennarit ja silti näyttää tyylikkäältä. Lankkulattialla on kuitenkin jälleen muistettava olla hieman varovainen korkojen kanssa. Pääasia on, että illasta jaksaa ottaa kaiken irti ja ettei päädy jalat rakkuloilla tai hiertymillä kotiin hauskan illan päätteeksi.